در تاریخ تحولات سیاسی اجتماعی هرکشور به رخدادهایی می توان اشاره کرد که نقطه عطفی در تحول ، تثبیت یا شکوفایی وبالندگی بیشتر آن محسوب می شوند. ایران به ویژه در سه دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی از این نوع رخدادها زیاد به خود دیده است . در بررسی این رخدادها حماسه 9دی از حیث ماهیت، علل، اهداف، آثار وپیامدها وموقعیت زمانی وموضوعی ، منحصر به فرد بود . چه چیز این حماسه را برای ملت همیشه حماسه ساز ایران برجسته نمود؟ چه عناصر وشاخصه هایی داشت که آن را ماندگار کرد؟
تحلیل درست این موضوع مستلزم بازخوانی حوادث مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری دهم است ؛ حوادثی که با سناریوهای از پیش طراحی شده مبتنی بر مختصات کودتای مخملی، به صورت گام به گام به اجرا درآمد . عوامل خارجی کودتا وبازیگران داخلی آن ، هرکدام درجای خود سناریو را مرحله به مرحله اجرا می کردند تا اینکه یک جنگ نرم تمام عیار را به ملت تحمیل کنند وفتنه ای عمیق رقم خورد رفتار شناسی فتنه وبازیگرانش در روزهای محرم وعاشورا ، مقطع مهمی در ارزیابی جریان فتنه است که بر عبور از انقلاب ونظام وتعرض به اعتقادات ، باورهای دینی اصرار داشتند.
برای فهم بیشتر حماسه 9دی به برخی عناصر اشاره می شود:
1- حضور عظیم وخود جوش مردم : پیوند عمیق وناگسستنی مردم ایران با انقلاب اسلامی ونظام وحضور متعهدانه ومؤثر در صحنه های دفاع از آرمانها ودستاوردهای آن نشان داد که جمهوری اسلامی ایران، مردمی ترین نظام سیاسی درجهان معاصر است
2- ایمان دینی وبصیرت سیاسی مردم: اسلام خواهی وپیاده سازی آموزه های دینی در تمامی زوایای حکومت وجامعه ، انگیزه اصلی ملت ایران در برپایی انقلاب سال 57ویکی از سه رکن آن محسوب می شود باروهای دینی وبصیرت نافذ سیاسی آحاد مردم ایران که برگرفته از آموزه های دینی وانقلاب است که رمز پیروزی آنان وبی حاصل بودن منازعات با ایران است
3- پیوند عاشورا وانقلاب : انقلاب اسلامی ملت ایران برگرفته از آموزه ها وعبرت های عاشورا است .ملت ایران هرسال در محرم وصفر و درمناسبت های مختلف درس ها وعبرت های عاشورا را بازخوانی می کنند وانقلاب را برآن اساس پایه گذاری کرده اند ، حماقت بزرگ فتنه کران داخلی و اربابان شیطان صفت آنها این بود که از درک این عنصر اساسی عاجز بوده و در ماه محرم ، به ارزش های دینی مردم تاختند . حماسه 9دی شکستن بغض نهفته مردمی عاشق بود که هر هفته یا هر روز با فرازهایی از زیارت عاشورا ، زمزمه می کردند که «ای کاش روز عاشورا بودیم وبا دشمنان می جنگیدیم» وشک نباید کرد که در 9دی عاشورا به کمک ملت آمد وحماسه مادگار را خلق کرد .
4- بیعت مجدد با ولی : یکی از مهم ترین عوامل رموز پیروزی ، مدیریت و رهبری بی بدیل ولی فقیه چه در دوره امام خمینی(ره) وچه پس از آن دوره است . عشق ودلدادگی ملت به ایشان نیز بی تردید ناشی از همان معرفت دینی وبصیرت سیاسی مردم وهمچنین خصوصیات منحصر به فردی است که در سیره نظری و عملی آن بزرگوار و نوع مدیریت ورهبری در نظام دیده شده . در 9دی ثابت کردند که بیعت آنان با امامشان ، ناگسستنی وغیر قابل خدشه است .
پایان سخن: آیا فتنه علیه اسلام ، انقلاب ونظام و حرکت خداجوی مردم ایران پایان یافته است ؟ آیا دشمنان قسم خورده خارجی کوتاه آمده اند ؟ آیا بازیگران داخلی فتنه تأدیب ومتنبه شده اند؟ ایا رویش جدید فتنه با ظاهر متفاوت را شاهد نخواهیم بود ؟ تجربه عبرت آموز گذشته ، هشداری برای آمادگی بیشتر در آینده است .
با تشکر از مطالبتان. موفق باشید