عظمت حماسه 9دی در کلام امام خامنه ای(مدظله العالی)
در تاریخ انقلاب اسلامی روزهای فراوانی یافت می شود که از آن با عنوان ایام الله و روزهای حرکت ساز و تعیین شده یاد می شود. به طور قطع 9 دی از این روزهای باعظمت است.
با مروری اجمالی بر فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به این حرکت مردمی بیش از 20 کلید واژه قابل استخراج است. از طریق این کلید واژه ها می توان به جوهره این حماسه جاوید برای فهم آن نزدیک شد.برخی از این کلیدواژه ها عبارتند از:
حرکتی که دست خداوند متعال آن را هدایت کرد، حرکت دینی و اسلامی، نقش عاشورا در این حرکت، شناخت موقعیت، بصیرت، دشمن شناسی، حرکتی خودجوش، حرکت در فضای غبارآلود، قله فراموش نشدنی، کاری غیر متعارف و معمول، روزی که حجت را بر همه تمام کرد، نمایش آمادگی و سرزندگی مردم، حضوری مجاهدانه، عکس العمل مردم به فتنه گران و حرکتی که بیماری انقلاب را درمان کرد.
تأمل در کلید واژه های ذکر شده نشان از عظمت حماسه نهم دی سال 1388 دارد.
* فتنه 88 به مثابه یک بیماری
رهبر معظم انقلاب اسلامی از فتنه 88 به عنوان یک بیماری یاد کرده و در نشست با اعضای ستاد 9 دی قریب به این مضمون فرمودند که فتنه 88 تنها آن چیزی نبود که در خیابان دیده شد. این فتنه مقدمات فراوانی داشت. اهداف خطرناکی داشت. یک بیماری بود که با اقدامات و حرکات امنیتی هم نمی توانستیم آن را درمان کنیم. این وضعیت یک حرکت عظیم مردمی نیاز داشت.
تشبیه فتنه 88 به یک بیماری و آن هم بیماری مزمن و خطرناک از سوی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، بیانگر عمق فتنه و پیچیدگی توطئه ای بود که سال ها برای طراحی و عملیاتی کردن آن تلاش شده بود و در نهایت این توطئه بزرگ و پیچیده در بستر انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری اجرا شد. نکته ای که باید در نظر داشت توجه به نوع این بیماری است. در واقع فتنه 88 نه یک بیماری ساده، بلکه محصولی از ترکیب چند بیماری بود که عوارض آن پس از انتخابات 22 خرداد 1388 آشکارا ملاحظه شد. بررسی و تحلیل مجموعه حوادث تلخ و ناگوار پس از انتخابات در کشور که چالش های امنیتی را برای نظام اسلامی به همراه داشت و امنیت ملی را نیز در معرض تهدید قرار داد، نشان می دهد چالشگران نظام اسلامی با ترکیبی عجیب و حیرت انگیز با انگیزه ها، گرایات و سوابق سیاسی- فکری غیر همسو در گذشته، جبهه نظام واحدی را علیه نظام اسلامی تشکیل داده و تحت عنوان مردم به دنبال رسیدن به مقاصد شوم خود هستند. آشکار شدن این جبهه به عنوان یک جبهه معارض و چالش ساز با هدف براندازی نظامی که از نظر امام خمینی(ره) حفظ آن از اوجب واجبات است، نشان می دهد که چگونه نظام اسلامی و جامعه سلامی دچار بیماری شده است.
* چیستی و چرایی پیدایی فتنه
در فضای فتنه گون حق و باطل در هم آمیخته می شود و باطل حق نما شده و بالعکس بر چهره حق غباری باطل نما می نشیند. در چنین شرایطی، تشخیص حق از باطل و شناخت پیروان واقعی هر یک از دیگری دشوار می شود. کسانی که بر روی صحنه فتنه 88 بازیگری کردند که دارای سابقه حضور در جبهه انقلاب و نظام اسلامی بودند. در این فتنه موسوی با هشت سال سابقه نخست وزیری، کروبی با هشت سال سابقه ریاست مجلس شورای اسلامی و چندین مسئولیت دیگر، آقای خاتمی با هشت سال سابقه ریاست جمهوری و چند مسئولیت دیگر و ده ها نفر دیگر که در طی سه دهه حیات جمهوری اسلامی در پست ها و مسئولیت های کلیدی و مؤثر نظام اسلامی از مقام وزارت و وکالت گرفته تا استاندار و فرماندار بازیگری کرده و برای رسیدن به مقاصد خود به مقابله با نظام اسلامی پرداختند، اما در کنار این گروه، دو گروه بازیگر دیگر در عرصه فتنه فعال بوده و این سه گروه در پیوند با یکدیگر به صورت یک مثلث، جبهه واحدی را تشکیل دادند. این دو گروه عبارتند از:1- قدرت های سلطه گر و استکباری به همراه متحدین منطقه ای و عوامل داخلی آنها 2- اپوزیپوزیسیون داخلی به همراه جریان ضد انقلابی خارج نشین.
شکل گیری و پیدایی چنین جبهه ای با سه گروه بازیگر ذکر شده این سوال را در پی دارد که دلیل همراه شدن گروه اول با سابقه انقلابی و دو گروه دیگر با سابقه دشمنی و مقابله با انقلاب اسلامی چه می باشد؟ آیا در گروه اول تحول و دگر دیسی رخ داده و یا گروه دوم و سوم دست از دشمنی با اساس انقلاب و نظام اسلامی برداشته اند؟ واقعیت این است که در ماهیت قدرت های استکباری و جریان های ضد انقلابی نه تنها هیچ تغییری حاصل نشده بلکه تضاد و دشمنی آنان با اسلام، انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی بیشتر از قبل شده است. بنابراین باید این تغییر و تحول را در گروه اول جستجو کرد. گروه اول را می توان همان گروهی نامید که در دوم خرداد 1376 با عنوان جبهه دوم خرداد سامان یافت و با زیرکی خاص بر خود نام جبهه اصلاحات نهاد. مواضع این جریان در قبال انقلاب اسلامی، نظام اسلامی و ارزشها و دستاوردهای انقلاب در طی دوره دوم خرداد به گونه ای بود که می توان برای آنها به جای جریان اصلاح طلب، عنوان جریان تجدید نظر را به کار برد.جریانی که در مواضع اعتقادی، باورهای دینی، آرا و اندیشه های سیاسی و همچنین عملکرد انقلابی خود تجدید نظر کرده و دیگر حاضر نیست در مسیر انقلاب اسلامی و برای تحقق اهداف جمهوری اسلامی گام بردارد. رویکرد این جریان به انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم به گونه ای بود که فتنه 88 را به وجود آورد.
* بازگشت و تسلط به قدرت سیاسی به هر قیمت
جریان تجدید نظر طلب با چند شکست پی در پی در انتخابات، برای حفظ موقعیت خود و ارتقا بخشیدن به این موقعیت و تحقق اهدافش در ایران به این جمع بندی رسیده بود که باید در انتخابات ریاست جمهوری سال 88 به هر شکل ممکن وارد قدرت شده و کار نیمه تمام خود در دوره موسوم به اصلاحات را تمام کرده و بر حرکت های انقلابی با ماهیت اسلامی و دینی در ایران نقطه پایان نهد.
جریان دوم خرداد برای رسیدن به اهداف مورد نظر، رهبری، نظام اسلامی و نهادهای انقلابی به ویژه سپاه و بسیج را به عنوان مهمترین مانع سر راه خود ارزیابی کرده و تنها راه عبور از این موانع را همراه ساختن مردم با خود و مبارزه با نظام از موضع ملت می دانستند.برای تحقق این امر گام های سه گانه ای را در قالب سناریویی که اساس آن از انقلاب های مخملی الهام گرفته بود طراحی و اجرا کرد. اسناد و مدارک فراوانی وجود دارد که در این سناریو نویسی عناصری از هر سه جریان شامل دوم خردادی ها، قدرت های استکباری و ضد انقلاب خارج نشین مشارکت داشته اند. این گام ها عبارتند از:
گام اول رسیدن به قدرت با رأی مردم: این جریان برای رسیدن به نتیجه قطعی در این مرحله سراغ میرحسین موسوی که دارای سابقه مثبتی در انقلاب بود و اقشاری از جامعه او را توانمند در اداره کشور می پنداشتند، رفت.
گام دوم رسیدن به قدرت با ابطال انتخابات: گام دوم در صورتی برداشته می شد که جریان دوم خرداد طبق گام اول موفق به پیروزی در انتخابات موفق به کسب اکثریت آرای نشود. طراحان این سناریو بر این باور و اعتقاد بودند که چنانچه با حضور هواداران در خیابان ها و آنها را اکثریت ملت معرفی کردن، موفق به ابطال انتخابات شوند پیروزی آنان در انتخابات مجدد با ساز و کارهای جدید که از سوی خود آنان ایجاد می شود قطعی خواهد بود.
گام سوم نافرمانی مدنی با نا مشروع دانستن دولت: بر اساس این گام در این مرحله استمرار لشکر کشی های خیابانی و کشاندن آن به تمامی شهرهای کشور و فراگیر کردن نافرمانی مدنی در نظر گرفته شده بود، با این توجیه که دولت با رأی کثیف و ناسالم به دلیل تقلب در انتخابات به قدرت رسیده، نامشروع است و باید ساقط شود.
* حماسه نهم دی فتنه گران را شکست داد
فتنه گران که تصور می کردند نظام در نهایت جز عقب نشینی و پذیرش خواسته آنان هیچ راه دیگری ندارد، روز به روز بر فشارهای خود افزوده و از هر ابزاری برای پیشبرد منافع خود استفاده می کردند. پروژه های کشته سازی و متهم ساختن نظام به فساد و سرکوب ملت و برخوردهای خارج از قانون با متهمان و بازداشتی ها برای مشروعیت زدایی از نظام بخشی از این اقدامات بود.
سخنرانی های بصیرت زای رهبر معظم انقلاب نسبت به این حوادث و توطئه پیچیده دشمنان و از وقایع رخ داده و شرایط ایجاد شده با عنوان فتنه یاد کردن از یک طرف و ماهیت حوادث و وقایع رخ داده در روزهای بعد از انتخابات به ویژه در 30خرداد، روز قدس، روز 13 آبان، روز 16 آذر و به ویژه در روز عاشورای حسینی، ملت مسلمان و انقلابی ایران را به صورت معجزه آسا به خروش آورد و این خروش انقلابی ملت در قالب حماسه ماندگار 9 دی تجلی یافت. مرگ فتنه گران در 9 دی رقم خورد. فریادهای ملت ایران در 9 دی علیه فتنه گران به گونه ای رسا و شفاف بود که هیچ کس نتوانست دست رد زدن ملت ایران به سینه فتنه گران را انکار کند.