بسمه تعالی
معاونت فرهنگی تبلیغی مدرسه علمیه الزهرا (سلام الله علیها ) همدان با هماهنگی آیت الله موسوی اصفهانی مدیر محترم حوزه علمیه آیت الله آخوند از دیدار اساتید این مدرسه با مراجع عظام در قم خبر داد.
خانم خرازی معاون فرهنگی تبلیغی مدرسه علمیه الزهرا سلام اله علیها در این باره گفت : این دیدارها با هدف در میان گذاشتن مطالبات طلاب و فضلای همدانی در راستای مشکلات اقتصادی جامعه و همچنین وضعیت نابسامان فضای مجازی برگزار گردید.
خانم خرازی اضافه کرد: ائمه جمعه، اساتید و فضلای برادرهمدانی، شش نفر از اساتید مدرسه الزهرا (س) و بیست نفر از موسسه آموزش عالی حوزوی فدک ،ظهر چهارشنبه با آیتالله العظمی جوادی آملی در موسسه اسرا، بعد از ظهر ساعت ۱۸ با آیت الله العظمی مکارم شیرازی و ساعت ۱۹:۳۰ با آیت الله العظمی نوری همدانی دیدار داشته اند. وی ادامه داد: در این دیدارها، آیتالله موسوی اصفهانی، مدیر محترم حوزه علمیه استان همدان ضمن ارائه گزارشی از توسعه کمی و کیفی این حوزه علمیه، به بیان مطالبات انقلابی اساتید و طلاب همدانی و حجت الاسلام والمسلمین رضوی مهر نماینده طلاب و فضلای همدان مقیم قم در مجمع نمایندگان، به طرح نقطه نظرات خود پرداخت.
حضرت آیت الله جوادی آملی دراین دیدار که در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء درقم برگزار شد، با اشاره به سابقه تاریخی و علمای بزرگ همدان اذعان داشتند: شما در کناره مائده و مادبه بزرگی نشسته اید؛ همدان دارای تمدنی کهن و علمای نامی و مفاخر بزرگی است که شما در کنار سفر آنها نشسته اید، لذا از شما طلاب همدانی بسیار توقع وجود دارد که راه آنها را بروید و بیش از گذشته بدرخشید.
ایشان ادامه دادند: همدان از جمله شهرهایی است که می تواند حوزه علمیه دوازده ماهه داشته باشد که شهرهای دیگر نیز از این حوزه بهرمند شوند. معظم له خطاب به طلاب جوان بیان داشتند: هرگز نگوییم فارغ التحصیل شده ایم، ما تا نفس می کشیم باید با علم و تحقیق باشیم، هرگز از تدریس و تألیف و مباحثه دست بر ندارید.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود ابراز داشتند: این نظام به آسانی به دست نیامده است، تنها عامل پیروزی ما در انقلاب و دوران دفاع مقدس خدا و اهل بیت علیهم السلام بودند، اگر این سرمایه از ما گرفته شود هم دنیا و هم آخرت خود را از دست می دهیم لذا وظیفه داریم آنچه را دین به ما گفته عمل کنیم، اگر چنین کنیم مردم خود حافظ این نظام خواهند بود، اما اگر از ما دورویی و اختلاس و نجومی ببینند صحنه را ترک می کنند و در این شرایط که مردم در صحنه نباشند رهبر ولو علی بن ابیطالب باشد شکست قطعی خواهد بود.
این مرجع تقلید تاکید داشتند: باید صد در صد طیب و طاهر باشیم، چراکه تنها عاملی که مردم را جذب می کند طهارت ماست. اگر ما آنچه را گفتیم عمل کردیم و خود در صف اول جهاد و شهادت بودیم هرگز مردم ما را تنها نخواهند گذاشت. روحانیت دو وظیفه دارد اول اینکه خود طیب و طاهر باشد و دوم راهنمایی و هدایت مردم و همه مسئولین است.
ایشان با اشاره به وضعیت فضای سایبری کشور و برخی نابسامانی ها در این فضا اظهار داشتند: هر که غافل از خطرات و آسیب های فضای مجازی است، باید بداند این فضا، فضای حقیقی است و نه مجازی! هر جا فکر و اندیشه منتقل شود فضای حقیقی است و این فضای حقیقی الان سمی است و اگر درمان نشود به هم از جمله خود مسئولین آسیب خواهد زد.
معظم له تصریح داشتند: البته باید بدانیم که نصیحت، سخنرانی، موعظه و نقد نیست؛ نصیحت، خیاطی است، این سوزن خیاط را منصحه و خیاط را ناصح می گویند چرا که در هنگام نصیحت باید جامعه تقوا بدوزیم و بر پیکر خود و مردم بپوشانیم، اگر این توانایی را داشتیم آنگا نصیحت کرده ایم، این قلم باید مانند آن سوزنی که لباس می دوزد جامع تقوا بر تن جامعه بدوزد.
در ادامه این دیدارها اساتید به خدمت آیت الله مکارم شیرازی رسیده و از سخنان ارزشمند ایشان بهره جستند.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به نقش علمای این استان در حوزه های علمیه و بااشاره به اهمیت علم در اسلام گفتند: امام صادق (ع)می فرماید، در روز قیامت که ترازوهای سنجش گذاشته می شود در یک کفه خون شهدا در طول تاریخ و در کفه دیگر مداد علما قرار داده می شود و مداد علما نسبت به خون شهدا برتری دارد.
این مرجع تقلید ابراز داشتند: خون مایه حیات است و اگر مقدار قابل ملاحظه ای از انسان خون برود حیات او به خطر می افتد، ولی مداد وسیله و ابزار ساده ای است، اما بر خون شهدا برتری دارد.
ایشان ادامه دادند: اگر مداد نباشد حق خون پایمال می شود، مانند کاری که فضلا و تاریخ نویسان انجام می دهند و دلیل برتری دیگر این است که شهدا تعلیماتی بوسیله قلم علما دیده اند و بدین وسیله در این مسیر قرار گرفته اند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی اظهار داشتند: شهید با جسم دشمن سر و کار دارد و اما عالم با روح مخالفان سر و کار دارد و برتری روح و جسم در این جا خود نمایی می کند و شهید با شمشیر و عالم با دلیل و برهان به میدان وارد می شود.
این مرجع تقلید خاطرنشان کردند: خداوند توفیق را بدون حساب و کتاب به افراد نمی دهد و جزای کار خیر والدین به فرزندان ارزانی می شود که دلیل قرآنی آن نیز وجود دارد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی گفتند: علمی که مورد نظر معصومین(ع) است علمی است که منتشر شود و به وسیله آن افراد هدایت شوند و باید همه سعی کنند که در این روزگار نشر علم دهیم و آثار آن را در جامعه نمایان کنیم.
ایشان ادامه دادند: امروز نیاز ما به نشر علم از هر زمانی بیشتر است و در هیچ زمانی اسباب فساد مانند امروز نبوده است و نمونه بارز آن فضای مجازی است و هر کس می تواند در آن بدون هیچ محدودیتی وارد شود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی افزودند: هیچ زمانی این مقدار خطر برای استقلال کشور و اخلاق و خانواده موجود نبوده است و به همان اندازه که اسباب گمراهی زیاد است اسباب هدایت هم باید بیشتر است.
ایشان تصریح کردند: زمانی برای کنترل فضای مجازی گوش شنوایی نبود و باید فضای مجازی فاسد از مدار خارج شود نمونه داخلی و سالم آن در جامعه ارائه شود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی افزودند: باید بیگانه ای که اعتقادات جامعه را نشانه رفته است را از خانه بیرون کنیم و امروز اجماع برای حل این مساله اتفاق افتاده است.
ایشان گفتند: در خط اول پیگیر فضای مجازی داخلی هستم و تدریجا باید روی این مساله کار کرد تا جانشین مناسبی برای آن ایجاد کرد و کسی نمی تواند در برابر خواست عمومی ایستادگی کند.
این مرجع تقلید بیان داشتند: حل مشکلات مردم کار دولت و مجلس به تنهایی نیست و ما به سهم خود باید برنامه صرفه جویی را داشته باشیم و باید خود را سبک بار کنیم.
ایشان ادامه دادند: از اجناس داخلی استفاده کنیم و تولیدکنندگان باید از حیث کیفیت و قیمت اجناس خود را به بازار رقابت برسانند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی ابراز داشت: حوزه های علمیه باید در این زمان تقویت شوندد و لازم نیست دولت به حوزه کمک کند و حوزه باید با کمک خیران وسیع تر و غنی تر شود.
در ادامه این دیدارها با حضور در دفتر حضرت آیت الله نوری همدانی از بیانات ایشان استفداه نمودند
حضرت آیت الله نوری همدانی در این با اشاره به اهمیت وحدت در جامعه ابراز داشتند: وحدت و اتحاد و انسجام اصل اساسی در انجام امور فرهنگی است و این اصل اساسی در تحقق همه امور در جامعه است.ایشان ادامه دادند: علما باید هدایت مردم را عهده دار باشند و مسئله مهم دیگر رسیدگی به مشکلات مردم است و علما باید در این زمینه جلودار باشند.
حضرت آیت الله نوری همدانی خاطرنشان کردند: توجه به سیره علما از نکات مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد و بررسی سیره علمای گذشته درس های ارزشمندی برای انسان به همراه دارد. معظم له تاکید کردند: باید توجه داشته باشیم که در برابر همه منکرات قیام کنیم و این قیام علیه منکرات باید از راه دقیق و مناسب انجام شود، عالم در یک محل باید از تمام مشکلات افراد آگاه باشد.حضرت آیت الله نوری همدان خاطرنشان کردند: آیت الله آخوند ملاعلی معصومی همدانی همواره به خواندن نماز شب توجه ویژه داشت و از نهج البلاغه همواره در کلام خود استفاده می کرد و باید دانست سحرخیزی رمز رستگاری انسان است.
این مرجع تقلید گفتند: عالم نباید دنیاگرایی داشته باشد و زندگی زاهدانه خود را داشته باشد، انسان اگر زاهد نباشد و دنیا گرا باشد این عالم نمی تواند به جامعه سودی برساند.