بسمه تعالی
با نگاهی به خصوصیات و ویژگیهای اخلاقی امام رضا (علیه السلام) ،میتوان شاخصههایی از جمله ساده زیستی، اقتصاد مقاومتی ، تلاش در توسعه تولید و بهبود معیشت و همدلی وکمک به فقرا را دریافت.
معاون فرهنگی تبلیغی مدرسه علمیه الزهراء (سلام الله علیها) به مناسبت میلاد سراسر نور و رحمت ثامن الحجج ، حضرت امام رضا (علیه السلام) ، با اشاره به اینکه ، الگو برداری از زندگی اما م رضا(ع) میتواند خط پایانی بر روی چشم وهم چشمی، اسراف وزندگی به سبک غربی ما باشد.افزود: شاید یکی از بهترین روشهایی که میتواند رد پای مصرف گرایی را در سبک زندگی متداول این روزهایمان کمرنگ کند، الگوبرداری از سبک زندگی امام رضا(ع) است امامی که ساده زیستی بنیادی ترین مولفه زندگی اش بود.
خرازی افزود: امام رضا(ع) هرگز بر سر سفرهایی که دو مدل غذا بود، حاضر نمیشد ، در تابستان بر روی حصیر مینشست، وفرش او در زمستان نوعی پلاس بود و دور از چشم مردم جامه خشن ودر هنگام رویارویی با مردم لباس معمولی میپوشید.
خرازی با اشاره به سبك زندگی اقتصادی امام رضا(ع) بیان کرد: سیره اقتصادی حضرت ، تابع سه اصل تولید حداكثری، مصرف اعتدالی و انفاق مازاد بود؛ این سبک زندگی زمینهساز تحقق اقتصاد مقاومتی است، كه باعث افزایش قدرت مقاومت جامعه اسلامی در مقابل فشارهای اقتصادی دشمنان میشود؛ زیرا پرکاری موجب تقویت قدرت تولیدی جامعه میشود، مصرف اعتدالی موجب میشود که مصرف در حد کفاف شکل گیرد و از اسراف و تبذیر جلوگیری شود. هنگامی که فرد مسلمان همه درآمدش را مصرف نکرد، میتواند مازاد درآمدش را برای کمک به فقرا و بهبود عدالت استفاده کند. نتیجه رعایت این سه اصل رفتاری، این است که کارایی و عدالت به صورت همزمان بهدست میآید.
معاون فرهنگی تبلیغی مدرسه علمیه الزهراء همدان یاد آور شد: در شرایط کنونی (شیوع بیماری کرونا) و در مشکلات اقتصادی فعلی، از آن جایی که حفاظت از عزت واقتدار ونیکنامی وآبروی نظام مقدس جمهوری اسلامی وکشور اسلامی ایران وآبروی پیروان اهل بیت(ع) وشیعیان قطعا از ابروی فردی وخانوادگی مهم تر است، ودر شرایطی که تحریمها ورویارویی با استکبار وصهیونیسم، باید به بهترین وجه آبروی ملت ایران حفظ شود، دراین راستا توسعه اقتصادی و اقتصاد مقاومتی در پرتو جدی و عملی به رهنمودهای امام معصوم (ع) ، میتواند چاره ساز باشد.
وی با اشاره به اینکه ازنظر اسلام، ساده زيستي، يک ارزش معنوي است، ادامه داد: پيشوايان دين، ساده زيستي را ارزشي والا دانسته افراد سادهزیست و کمخرج را میستودند. بهمنظور ترمیم و تسکین فقر، در زندگی، دین مقدس اسلام، سبکها و رهنمودهایی را ارائه نموده است که بکار گیری آنها میتواند کاهش سطح فقر و یا سازگاری با آن را تسهیل نماید که میتوان آنها را مبانی اقتصاد مقاومتی نام نهاد.
خرازی خاطرنشان کرد: با نهادینه شدن سبکهای مذکور، فقر، در جامعه، ترمیم و یا تسکین یافته بهتبع آن ناهنجاریهای فردی و اجتماعی در ابعاد فکری و رفتاری، کاهش مییابد. انسان مؤمنى که در عرصه مسائل اقتصادى فعالیت مىکند در کسب مال و تولید ثروت، خود را به راههاى نامشروع و حرام و شیوههاى ضد کرامت و حریّت، آلوده نمىسازد؛ حال آنکه در مکتب اقتصاددانهاى مادّى دنیا، تحصیل ثروت و توزیع آن هیچ قید و شرطى ندارد؛
در چنین وضعیتى مؤمن اقتصادى تمام درآمدها و هزینههایش در چهارچوب ارزشها و کرامت انسانى است، زیرا بر اساس آموزههاى دینى معتقد است خداوند ارزاقش را به نحو حلال میان بندگانش تقسیم کرده و هیچ کس نمىمیرد مگر اینکه رزق مقدّر و مقسومِ حلالش را به طور کامل دریافت مىکند، گرچه دیرتر به آن برسد.
معاون فرهنگی تبلیغی مدرسه علمیه الزهراء (سلام الله علیها) ، اجتناب از اسراف و تبذیر را از جمله مهمترین دستورها و برنامههاى الزامی اسلام در تحقق جهاد اقتصادى بر شمرد و گفت: از نظر اسلام هرگونه مصرفى که در نعمتهاى الهى بخواهد صورت بگیرد (از اطعام و لباس و سوخت، وسایل زندگى و مسکن، حتى انفاق و نفقه) باید همراه با اعتدال و میانهروى ،چرا که اسراف نابود کردن نعمتهاى الهى است .
خرازی در پایان با اشاره به برگزاری کلاس های متنوع آموزشی این مدرسه در ایام تابستان ،به منظور اشتغال زایی خواهران طلبه در منزل و ایجاد فضای تولید و بهره وری اقتصادی از صنایع دستی و هنرهای متجدده، ابراز امیدواری کرد که با استقبال و حضور گسترده خواهران در این برنامه ها، توسعه اقتصادی و اقتصاد مقاومتی را در خود حوزه ها شاهد باشیم.