بسمه تعالی
معاونت فرهنگی تبلیغی مدرسه علمیه الزهراء( سلام الله علیها) از برگزاری نشست فاطمی (سلام الله علیها ) در این مدرسه خبر داد.
خرازی در این باره گفت: اهمیت و ضرورت بزرگداشت ایام فاطمیه با توجه به شبهه افکنی دشمنان تشیع نسبت به ولایت و شهادت حضرت صدیقه طاهره(سلام الله علیها) امری است که توجه به آن لازم به نظر میرسد. برای بررسی موضوعاتی از این دست و نیز نهادینه شدن سیره فاطمی در جامعه ، نشست بصیرتی فاطمی با موضوع ، تعظیم شعائر فاطمی سلام الله علیها ،راهکارها ،آثار و برکات ، روز سه شنبه 16/11/96 در مدرسه علمیه الزهراء( سلام الله علیها )برگزار گشت.
در این نشست که با حضور پر شوریکصد و پنجاه نفر از خواهران طلبه، مبلغان ،اساتید و همکاران برگزار گشت ، حجت الاسلام و المسلمین علی تکلو از اساتید موسسه خاتم النبی (ص) قم به ایراد سخن پرداخت.
حجت الاسلام تکلو شعائر فاطمی را بسیار ارزشمند و مهم دانست و با توجه به اینکه از مبانی روایی به دست می آید که بزرگداشت حضرت زهرا(سلام الله علیها) نیز، از شعائر الهی است که باید مورد اهتمام قرار گیرد، گفت: تعظیم شعائر فاطمی ، همان تعظیم شعائرخاتم الانبیاءبوده و برگزاری مراسم در ایام شهادت حضرت فاطمه (س) اگر در اندازه مناسک و مجالس بماند و به معارف ارتقا نیابد، ما را در کفران نعمت وجود معصومان(ع) خواهد نشاند. مراسمی از این دست را باید به عنوان یک ” فرصت ویژه” قدر بدانیم و به دریافت تعالیم متعالی برسیم و آن را در عرصه زندگی به رفتار در آوریم.
اگر در مجالس فاطمی، به اندازه همه دریا ها هم گریه کنیم اما به معرفت نرسیم، بهره ای که باید عاید مان نخواهد شد. باید به شناخت رسید و راه شناخت هم در سلوک و شیوه زندگی و کلام حدیث شده از معصوم یا در باره معصوم، میسر است.
حجت الاسلام تکلو در این مراسم گفت : تعظیم شعائر یک قاعده است که در قرآن از آن استفاده شده و میفرماید کسیکه شعائر را تعظیم کند ،به تقوای قلب خواهد رسید. از جمله آیات به سوره مائده،آیه 2 و سوره حج آیه 32 میتوان اشاره کرد .
ایشان در بیان آثار و برکات تعظیم و بزرگداشت شعائر اسلامی گفت: گریه و تباکی از بارزترین مصادیق عزاداری است و هدف از گریهکردن بر مصائب حضرات اهلبیت عصمت ، زنده نگاهداشتن تشیّع و احیاء روحیۀ ایثار، گذشت، فداکاری و شهادتطلبی برای دین خداست؛ از این جهت هم، افضل اعمال محسوب میشودو از نظر فقهی تعظیم شعائر ، واجب کفایی است.
امام صادق (علیه السلام) می فرماید : كسى كه قطره اشكى درباره ما بریزد، بخاطر خونى كه از ما ریخته شده و یا حقى كه از ما غصب شده است و یا آبرویى كه از ما هتك شده است و… خداوند در قبال این اشك سالیان دراز او را در بهشت جاى مى دهد.
در ادامه به صورت مفصل ضمن بررسی آیات و روایات به بیان آثار تعظیم شعائر فاطمی ، ازجمله تربیت فرهنگی، مشخص شدن مرز حق و باطل، موعظه و تذکر، پرداخت و راههای تصدیق حضرت را مطرح نمود و با توجه به اینکه در دو عرصه معرفت شناسی و معارف شناسی می توان درباره حضرت صدیقه (سلام الله علیها) کسب معرفت نمود با بیان مفهوم سیره شناسی و تفاوت آن با تاریخ خوانی گفت: با استفاده از آثار حضرت(سلام الله علیها) : صحیفه و خطبه ها و دعاهای ایشان ، می توان مبحث سیره شناسی یعنی شناخت اصول مطابق با فطرت انسانی از زندگی حضرت زهرا (سلا الله علیها)،را بررسی نمود .
حجت الاسلام تکلو افزود: حضرت زهرا(س) کوثر الهی است و در کنار رسول خدا علت آفرینش عالم عنوان شده است و حب و بغض او معیار و ملاک سعادت و شفاعت است.خطبه فدکیه را دوره جامع معارف الهی دانست و خاطر نشان کرد: باید حضرت زهرا (س) را از زبان خودشان تعریف کنیم تا شخصیت ایشان را درک کنیم و این در خطبه فدکیه نهفته است.
درپایان مباحث عبادت حضرت فاطمه شهیده (سلام الله علیها) و راهکارهای تعظیم شعائر فاطمی مانند تألیف کتب و مقالات تخصصی، سرودن اشعار نغز، برپایی مجالس عزاداری و دسته های سینه زنی و … را بیان نمود. ایشان در ضمن مباحث کتب گرانقدری را از جمله : کتاب النبی الاعظم(صلی الله و علیه وآله)، صحیفه فاطمیه، بنور الفاطمه اهتدیت را معرفی نمود.
بر اساس نظر سنجی صورت گرفته این نشست مورد استقبال طلاب و اساتید مدرسه، قرارگرفت.