بسمه تعالی
معاونت فرهنگی تبلیغی مدرسه علمیه الزهراء(سلام الله علیها)از برگزاری نشست رسالت پیامبر اعظم ،آغاز تمدن اسلامی در آغازین روز از هفته وحدت در این مدرسه خبر داد.
خرازی گفت: این نشست که با حضور خواهران اساتید ،مبلغان و طلاب برگزار شد، حجت الاسلام سعیدکاظمی ،مسؤول نهاد رهبری در دانشگاه علوم پزشکی ابنسینا و دکترای تاریخ و تمدن اسلامی به ایراد سخن پرداخت.
حجت الاسلام کاظمی با اشاره به مفهوم تمدن (سازمایه های اجتماعی )، توسعه کمی و کیفی یک فرهنگ را توسعه سرزمینی و اداب و رسوم و ارزش ها از حوزه باور به تکنولوژی و صنعت بر امده از ارزش ها، معنا کرده ، افزود: اگر بپذیریم که پیامبر یک تمدن را اورده یک زاویه دید ایجاد می کند و اینکه بگوییم پیامبر صرفا امده تا مارا یک سری انسان های اخلاقی پرورش دهید ی زاویه دید دیگری ایجاد می کند.
مسئول نهاد رهبری افزود
:بستری که پیامبر در ان مبعوث شد ، ساختار و نظام جامعه قومیتی بود .که در ان فرد یک قبیله فرض می شود . پس گناه و ظلم یک نفر از یک قبیله به پای همه قبیله نوشته می شد.و همچینین رییس قبیله میتوانست برای جان و مال و ناموس افراد قبیله تصمیم بگیرد فلذا قبول مسئله ای از طرف رییس مورد قبول افراد ان قبیله نیز قرار می گرفت.
ایشان با بیان دیگر خصوصیات عرب آن دوره گفت: به لحاظ اقتصادی آن دوره ، ساختار اجتماعی ضعیف و نهاد خانواده ای وجود نداشت یک عده تاجر ، بعضی کشاورز و بعضی از طریق حمله و غارت به قبائل دیگر تامین مایحتاج می کردند. به لحاظ ادبی اشعائر و فصاحت های انها در مسیر ابتذال و خشونت به کار می رفت. زن در جامعه جاهلی جایگاهی نداشت و نگاه کالایی به ان می شود. نظام عقیدتی ان زمان شرک و بت پرستی بود و البته یهود و نصارا و حنفاء و … بودند.
دکتر کاظمی ادامه داد: در چنین جامعه ای رسول اکرم (ص) مبعوث شد. پیامبری که یتیم و چوپان است . به لحاظ شان اجتماعی و اقتصادی فرد شاخصی در جامعه نیست . پیروان ابتدائی او نیز غالبا همین شرایط را دارند. همچنین فرزند ذکور ندارد .
ایشان افزود: در تمدن اسلامی ساختار متشتت تبدیل به حکومت مرکزی می شود ارزش های اخلاقی وفاداری و امانت داری ،صداقت ، شجاعت از جمله ویژگی های مثبتی بود که پایه گذاری شد. تدوین قانون و ساخت محل اجتماع و تغییر ساختار شهرسازی و همچنین ساخت بازار با قوانین اقتصادی خاص مجزای از بازار یهودیان صورت گرفت. مسجد محلی برای اجتماع ،تبلیغ ،امور خیریه و بهداشتی و نظامی و فرهنگی و ضمن ان اقامه نماز گشت.
جهش علمی و تولید علم در جامعه ای که تا پیش از بعثت طبق نقل تاریخ تنها ۱۷ نفر سواد خواندن و نوشتن دارند. اولین اثر مکتوب حجاز کتاب قران است. بعضی از جراحی هایی که طی سالیان گذشته تازه مورد استفاده قرار میگیرد در ان زمان توسط پزشکان اسلامی انجام می گرفته است.
منطقه غیر قابل سکون و بی قرهنگ و غیرقابل کشتی کخ حکومت های زمان هیچ جشم و نظری به ان ندارند دارای یک حکومت قوی می شود که سرزمین های بسیاری را فتح می کند و تبدیل به بزرگترین قطب سیاسی ،اقتصادی ،علمی ،نظامی و صنعتی جهان می شود . لذا زبان علمی اول جهان در ان زمان عربی است.
حجت الاسلام مطهری در ادامه با بیان اینکه ،جاهلیت مدرن غربی تمدن نیست پس نباید از ان تبعیت کرد،گفت: انقلاب اسلامی به اذعان غربی ها زایش دوباره تمدن اسلامی در قرن حاضر و در طول تاریخ بی نظیر است.
ایشان در پایان برپایی حکومت اسلامی را منوط به قیام مردم به قسط و عمل به معارف اسلامی دانست که این همان تمدن اسلامی است.